Reklama
 
Blog | Karola Haasová

Dvojí metr ČSSD a komunistů aneb Zloděj křičí chyťte zloděje

Je neuvěřitelné sledovat, jak vrcholní představitelé ČSSD a komunistů přetékají moralistickými mentorováním a předbíhají se v odsuzování vlády. Vláda prý nemá mandát pro pokračování, protože je po uši v morálním bahně. Když sleduji tyto mediální výlevy, pokaždé mě napadne jediné. Zloděj křičí: chyťte zloděje.

Pánové z levice totiž trochu ztratili paměť. Je snad morální, že předseda ČSSD Bohuslav Sobotka byl ve vládě s premiérem Stanislavem Grossem, který prokazatelně díky svému politickému angažmá a styky s kmotry získal z MUS neobyčejné jmění? Je morální, že Bohuslav Sobotka své poslanecké náhrady využil proti jasným přepisům k financování svého bydlení? Je morální a odpovědné vůči této zemi, že pomáhal shodit vládu v období našeho předsednictví v Evropské unii, aniž by měl připravený krok B? Mimochodem vždy mne udivovalo, že člověk, který se zaštiťuje pracujícími nikdy skutečnou práci nepoznal. Vždyť ze školních škamen hupsnul přímo do lavic poslaneckých.

A komunisté, kteří se nikdy nezřekli třídního boje? Vojtěch Filip – agent STB (připomeňme si, že tito lidé šmírovali a donášeli na své spoluobčany) se rozčiluje nad politickými kšefty. Asi zapomněl, jak byla jeho pravá ruka, poslanec Jiří Dolejš, přistižena in flagranti médii. Domnělým lobbistům předložil spatra možnosti, jak skrýt jimi nabízený milion, který by KSČM dostala výměnou za změnu loterijního zákona. Pan poslanec měl možnost ukrytí „úplatku“ pro stranu tak perfektně připravenou, že se zdá, že tyto „transakce“ se neděly poprvé.

Tedy prosím, pánové, zameťte si před vlastním prahem.

Reklama