Reklama
 
Blog | Karola Haasová

Koalice ČSSD a ODS zadělala na Ústecku na čtyřmiliardovou ostudu

Ve společnosti Krajská zdravotní, která spravuje pět nemocnic v severozápadních Čechách, je opět veselo. Po ostudě, kdy vedení firmy, jejíž zřizovatelem je Ústecký kraj, stáhlo pod tlakem kritiky medií a odborníků rozhodnutí o "losovačce" ve výběrovém řízení na úklid Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem za skoro 200 miliónů korun, vyplula na povrch další kauza. Tentokrát megakauza za 4 miliardy korun.

Právě aktuálním excesem Ústeckého kraje, který je zřizovatelem Krajské zdravotní, je vypsání výběrového řízení na správu a řízení počítačové sítě pro svou zdravotnickou akciovku. Na 10 let za 4 miliardy korun! Věru ve vedení Krajské zdravotní nejsou troškaři a nezahálí.

Co na tom, že se bouří její zaměstnanci, kteří se tím pádem obávají omezení péče o pacienty, na které už nezbydou finance. Co na tom, že IT odborníci mluví o zbytečnosti a předraženosti zakázky. Co na tom, že IT technologie prokazují rychlý technologický rozvoj a za několik let mohou být služby v oboru o mnoho levnější…

Vedení Krajské zdravotní uvažuje v intencích – po nás potopa, do voleb urvi, co se dá. Doufám, že do podzimních krajských voleb se nepodaří tendr uzavřít. A koalici ČSSD a ODS, která vede Ústecký kraj a která je zodpovědná za marasmus, který provází díky jejímu vedení Krajskou zdravotní už od plenek, pošlou voliči do věčných lovišť.

Reklama